Det blev inte bättre

Dryga 7 månader sen jag skrev. Jag slutade förra inlägget med en önskan om att 2019 skulle bli bättre vad gäller sjukdomar och elände. Det blev inte så. I dag saknas en bit av mig och det gör så ont så ont.

Den 26 mars avled min älskade mamma efter en kort tids sjukdom. Under hösten upptäcktes en tumör mellan lever och lunga, en tumör som senare skulle visa sig vara leyomyosarkom. En väldigt aggressiv cancer där det inte fanns någon bot. Mamma led helvetes alla kval under hela hösten, över jul och nyår. Först den 5 mars fick hon sin första cellgiftsbehandling. När mamma kom hem från Umeå var hon en helt annan människa, hoppet var tänt och det var så skönt att se henne lite glad. Efter andra behandlingen hände något. Hon fick vansinnigt ont i magen och den 18 mars åkte hon och pappa in till akuten. Mamma blev inlagd. De första dagarna var hon isolerad pga smittorisken så vi var aldrig in o hälsade på. Dessutom var vi övertygade om att hon skulle komma hem igen. På måndagen, en vecka efter att hon blev inlagd ringde dom från sjukhuset så jag och mina två syskon åkte dit. Självklart även pappa som inte vek från hennes sida mer än nödvändigt. Vi blev ganska snart på det klara med att det inte fanns något att göra. Vi satt vid mammas sida tills hon lämnade oss, den 26 mars kl 19.12.

När ens mamma lämnar sina barn, oavsett om det är vuxna barn, rubbas hela tillvaron. Inget är sig likt och kommer aldrig att bli. Saknaden gör så ont. Jag vill bara slå och skrika men vad hjälper det. Älskade mamma, jag saknar dig så vansinnigt, det gör så ont i mig. Samtidigt tycker jag så synd om dig som går miste om allt. Kan du inte bara komma tillbaka. Vi behöver dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s